Baner

Zdrowie na wyciągnięcie ręki - na przykładzie potraw greckich

Grecja to kraj popularny wśród polskich turystów. Niskie ceny, świetny standard, wiele atrakcji, a także smaczna kuchnia to tylko niektóre z cech sprzyjających wyborowi Hellady jako miejsca wakacyjnego odpoczynku.


Kuchnia grecka to niewątpliwa zaleta greckich wakacji. Pełna warzyw, zdrowych tłuszczów, a także nabiału dieta sprzyja długowieczności. Według najnowszych badań dieta basenu Morza Śródziemnego to jeden z najzdrowszych (jak dotąd opracowanych) sposobów odżywiania.


Pędzeni codziennymi obowiązkami, zalegającymi ratami kredytu, czy wywiadówką dziecka nie mamy czasu na długotrwałe stanie w kuchni i przyrządzenie pseudo zdrowych dań. Dzięki pozycji, takiej jak książka Filozofia Smaku - https://www.czarymary.pl/p_854246_filozofia_smaku_anna_ciesielska nasze życie stanie się zarówno prostsze, jak i smaczniejsze.


Zawarte w popularnym dziele Anny Ciesielskiej receptury to baza dla wszystkich pragnących wdrożenia naprawdę zdrowego odżywiania w swoje życie. Dania o różnym stopniu trudności przygotowania przypasują każdej pani domu i każdemu mężczyźnie zajmującemu się domowym ogniskiem - zawarty w nich smak i aromat zniewolą każdego. Oprócz przepisów autorka raczy nas w tej nietypowej książce kucharskiej również swoimi przemyśleniami, anegdotkami powiązanymi na linii - odżywianie i zdrowie, a także innymi ciekawostkami ułatwiającymi nam “pochłanianie” jej treści. Połączenie filozoficznych rozważań i starannie wyselekcjonowanych receptur to w tym przypadku bez wątpienia strzał w dziesiątkę.


Tags: